21 Temmuz 2019 Pazar

yaşam koçu görevleri

Günümüzde her bireyin belirli belirsiz sorunları vardır, bu bazan maddi bazan manevi olabilir. Ancak şu bir gerçek manevi düzen yapılmaksızın maddi düzenin aşırı anlamı yoktur. Yaşam koçları bu bireyler için yol göstericidir. Birçok insan artık yaşam koçlarına ihtiyaç duymaktadır ve bu iş dalı yoğun şekilde devasa olup çok yerde meslek yapabilmektedirler.

Bir yaşam koçu öncelikle danışanı birçok iyi analiz ederek, danışanın zihin yapısını ve nasıl düşündüğünü anlar.
Danışanın kişilik haritasını çıkartarak, doğru ve yanlışlarını görmesine yardımcı olur.
danışanın kendini yeniden şekillendirme sürecinde yol haritası çizer. Danışanını devasa bir alaka ve dikkatle dinler.
Danışanın elindeki kartları alıp, en iyi boyutta oynamasına, bazen oyunun kurallarını değiştirmesine ya da daha iyi bir oyun kurmasına destekçi olur.
Danışanında yeni, güçlü, pozitif his ve düşünceler yaratarak onun değişimini destekler.
Danışanına sorumluluk verir. Danışanını asla yargılamaz, eleştirmez ve zorlamaz. Danışanına herzaman enerji, güç ve motivasyon sağlar.
Seanslarda ve çalışmalarında sıfır mesuliyet alır. Çünkü bir hayat koçu asla danışanını yönlendirmez, yönetmez, asla akıl vermez. Yaşam koçluğu çalışmalarında tüm sorumluluk danışandadır.
Bir  Yaşam Koçluğu kuvvetli bir motivasyon ustasıdır. Her seansta danışanını daha kuvvetli ve kendine güvenen bir insan haline getirmek için onu motive eder.
danışanına akıllı sorular sorarak, danışanının farkındalığını geliştirir. Koçluk seansları esnasında danışanının itirazlarını iyi çözümler. Koçluk seansları danışanın gösterdiği dirençleri ustalıkla çözer.
Danışanı ile sohbet şeklinde olur. Bu sohbetler ile danışanın dünyasına girer, onunla uyumu yaratır. Empatik bir dinleyicidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder